Venkatesha Ashtakam In English | வெங்கடேச அஷ்டகம் | Venkatesha Ashtakam In Tamil 

வெங்கடேச அஷ்டகம்

Sri Venkatesapadapankaja Dhulipanktih

Samsarasindhutarane Taranirnavina ।

Sarvaghapunjaharanayaca Dhumaketuh

Payadananyasaranam Svayameva Lokam ॥ 1 

Sesadrigehatava Kirtitarangapunja

Abhuminakamabhitahsakalanpunanah ।

Matkarnayugmavivareparigamya Samyak

Kuryadasesamanisankhalu Tapabhangam ॥ 2 

Vaikuntharajasakalo’pi Dhanesavargo

Nito’pamanasaranimtvayi Visvasitra ।

Tasmadayamna Samayah Parihasavacam

Istamprapurya Kuru Mam Krtakrtyasangham ॥ 3 

Sri Mannarastukaticiddhanikamsca Kecit

Ksonipatinkaticidatraca Rajalokan ।

Aradhayantumalasunyamaham Bhavantam

Kalyanalabhajananayasamarthamekam ॥ 4 

Laksmipatitvamakhilesatava Prasiddhamatra

Prasiddhamavanaumadakincanatvam ।

Tasyopayogakaranayamaya Tvaya Ca Karyah

Samagamaidam Manasi Sthitam Me ॥ 5 

Sesadrinathabhavata’yamaham Sanathah

Satyamvadami Bhagavamstvamanatha Eva ।

Tasmatkurusvamadabhipsita Krtyajalam-

Evatvadipsita Krtau Tu Bhavansamarthah ॥ 6 

Kruddhoyada Bhavasi Tatksanameva Bhupo

Rankayatetvamasi Cetkhalu Tosayuktah ।

Bhupayate’thanikhilasrutivedya Ranka

Icchamyatastavadayajalavrstipatam ॥ 7 

Angikrtamsuvirudam Bhagavamstvayeti

Madbhaktaposanamahamsatatam Karomi ।

Aviskurusvamayi Satsatatam Pradine

Cintapraharamayamevahiyogyakalah ॥ 8 

Sarvasujatisu Mayatu Samatvameva

Nisciyatetava Vibho Karunapravahat ।

Prahladapanḍusutaballava Grghrakadau

Nicona Bhati Mama Ko’pyata Eva Hetoh ॥ 9 

Click Here ஸ்ரீ வெங்கடேஸ்வர அஷ்டோத்திர சத நாமாவளி | Shri Venkateswara Ashtottara Sata Namavali In English

Sambhavitastuparibhutimatha Prayanti

Dhurtajapam Hi Kapataikapara Jagatyam ।

Praptetu Venkatavibho Parinamakale

Syadvaiparityamivakauravapanḍavanam ॥ 10 

Sri Venkatesatava Padasarojayugme

Samsaraduhkhasamanaya Samarpayami ।

Bhasvatsadastakamidam Racitam

Prabhakaro’hamanisamvinayena Yuktah ॥ 11 

Sri Salivahanasakesarakastabhumi (1815)

Sankhyamite’thavijayabhidhavatsare’yam ।

Srikesavatmajaidam Vyatanotsamalpam

Stotramprabhakara Iti Prathitabhidhana ॥ 12 

Itigargyakulotpanna Yasodagarbhaja-kesavatmaja-prabhakara-krtisu

Srivenkatesastakam Stotram Samaptam ॥

Sri Krsnadasa Tanujasya Maya Tu

Gangavisnorakarikila Sucanayastakam Yat ।

Tadvenkatesamanaso Mudamatanotu

Tadbhaktalokanivahanana Panktigam Sat ॥

Pitrorguroscapyaparadhakarino

Bhratustatha’nyayakrtascadurgatah ।

Tesutvaya’thapi Krpa Vidhiyatam

Sauhardavasyenamaya Tu Yacyate ॥

வெங்கடேச அஷ்டகம்

Venkatesha Ashtakam In English


ஶ்ரீ வேங்கடேஸபதபங்கஜ தூலிபங்க்தி:

ஸம்ஸாரஸிந்துதரணே தரணிர்நவீநா ।

ஸர்வாகபுஞ்ஜஹரணாயச தூமகேது:

பாயாதநந்யஸரணம் ஸ்வயமேவ லோகம்  1

ஸேஷாத்ரிகேஹதவ கீர்திதரங்கபுஞ்ஜ

ஆபூமிநாகமபித:ஸகலாந்புநாந: ।

மத்கர்ணயுக்மவிவரேபரிகம்ய ஸம்யக்

குர்யாதஸேஷமநிஸங்கலு தாபபங்கம்  2

வைகுண்டராஜஸகலோபி தநேஸவர்கோ

நீதோபமாநஸரணிந்த்வயி விஸ்வஸித்ரா ।

தஸ்மாதயம்ந ஸமய: பரிஹாஸவாசாம்

இஷ்டம்ப்ரபூர்ய குரு மாம் க்ருʼதக்ருʼத்யஸங்கம் 3

ஶ்ரீமந்நாராஸ்துகதிசித்தநிகாம்ஸ்ச கேசித்

க்ஷோணீபதீந்கதிசிதத்ரச ராஜலோகாந் ।

ஆராதயந்துமலஸுந்யமஹம் பவந்தம்

கல்யாணலாபஜநநாயஸமர்தமேகம் 4

லக்ஷ்மீபதித்வமகிலேஸதவ ப்ரஸித்தமத்ர

ப்ரஸித்தமவநௌமதகிஞ்சநத்வம் ।

தஸ்யோபயோககரணாயமயா த்வயா ச கார்ய:

ஸமாகமைதம் மநஸி ஸ்திதம் மே  5

ஸேஷாத்ரிநாதபவதாயமஹம் ஸநாத:

ஸத்யம்வதாமி பகவம்ஸ்த்வமநாத ஏவ ।

தஸ்மாத்குருஷ்வமதபீப்ஸித க்ருʼத்யஜாலம்-

ஏவத்வதீப்ஸித க்ருʼதௌ து பவாந்ஸமர்த:  6

க்ருத்தோயதா பவஸி தத்க்ஷணமேவ பூபோ

ரங்காயதேத்வமஸி சேத்கலு தோஷயுக்த: ।

பூபாயதேதநிகிலஸ்ருதிவேத்ய ரங்க

இச்சாம்யதஸ்தவதயாஜலவ்ருʼஷ்டிபாதம்  7

அங்கீக்ருʼதம்ஸுவிருதம் பகவம்ஸ்த்வயேதி

மத்பக்தபோஷணமஹம்ஸததம் கரோமி ।

ஆவிஷ்குருஸ்வமயி ஸத்ஸததம் ப்ரதீநே

சிந்தாப்ரஹாரமயமேவஹியோக்யகால:  8

ஸர்வாஸுஜாதிஷு மயாது ஸமத்வமேவ

நிஸ்சீயதேதவ விபோ கருணாப்ரவாஹாத் ।

ப்ரஹ்லாதபாண்டுஸுதபல்லவ க்ருʼக்ரகாதௌ

நீசோந பாதி மம கோப்யத ஏவ ஹேதோ:  9

ஸம்பாவிதாஸ்துபரிபூதிமத ப்ரயாந்தி

தூர்தாஜபம் ஹி கபடைகபரா ஜகத்யாம் ।

ப்ராப்தேது வேங்கடவிபோ பரிணாமகாலே

ஸ்யாத்வைபரீத்யமிவகௌரவபாண்டவாநாம்  10

Click Here RARE PIC OF TIRUPATI BALAJI | POWERFUL SRI VENKATESWARA MAHA MANTRA

ஶ்ரீவேங்கடேஸதவ பாதஸரோஜயுக்மே

ஸம்ஸாரது:கஸமநாய ஸமர்பயாமி ।

பாஸ்வத்ஸதஷ்டகமிதம் ரசிதம்

ப்ரபாகரோஹமநிஸம்விநயேந யுக்த:  11

ஶ்ரீஸாலிவாஹநஸகேஸரகாஷ்டபூமி 

ஸங்க்யாமிதேதவிஜயாபிதவத்ஸரேயம் ।

ஶ்ரீகேஸவாத்மஜைதம் வ்யதநோத்ஸமல்பம்

ஸ்தோத்ரம்ப்ரபாகர இதி ப்ரதிதாபிதாநா  12

இதிகார்க்யகுலோத்பந்ந யஸோதாகர்பஜ-கேஸவாத்மஜ-ப்ரபாகர-க்ருʼதிஷு

ஶ்ரீவேங்கடேஸாஷ்டகம் ஸ்தோத்ரம் ஸமாப்தம் ॥

ஶ்ரீக்ருʼஷ்ணதாஸ தநுஜஸ்ய மயா து

கங்காவிஷ்ணோரகாரிகில ஸூசநயாஷ்டகம் யத் ।

தத்வேங்கடேஸமநஸோ முதமாதநோது

தத்பக்தலோகநிவஹாநந பங்க்திகம் ஸத் ॥

பித்ரோர்குரோஶ்சாப்யபராதகாரிணோ

ப்ராதுஸ்ததாந்யாயக்ருʼதஸ்சதுர்கத: ।

தேஷுத்வயாதாபி க்ருʼபா விதீயதாம்

ஸௌஹார்தவஸ்யேநமயா து யாச்யதே ॥


Post a Comment

Previous Post Next Post

Get in touch!